OSTETUIMMAT

Kaunokirjallisuuden karvakuonot
Juha&Tuomas Vuorinen&Kyrö
Nyt ennakkomyynnissä!

12,00 €

Buenos días kirvesvartta
Juha Vuorinen
Vuorisen uutuus vuosimallia 2018!

10,00 €

  

Blogit »

Tähän on nyt jokin rotu haudattuna

Suomessa ei juurikaan törmää kulkukoiriin, mutta täällä Espanjassa niitä piisaa murisuttavan paljon. Olen päässyt tutustumaan teemaan lasteni koulun järjestämien hyväntekeväisyystapahtumien kautta, joilla on kerätty varoja hylättyjen koirien hoitoloille. Olen niissä muutamia kertoja vieraillutkin ja kohdannut mitä merkillisimpiä vuhvuja. Pienen ponin kokoisia jättejä ja vielä maailman hulluudelta silmänsä ummistaneita vastasyntyneitä pentuja. Olen omin silmin nähnyt, että Aurinkorannikolla sijaitsevat koiratarhat tekevät äärettömän arvokasta työtä hoitamalla ensin hylätyt hauvat kuntoon ja sen jälkeen etsimällä niille hyvät ja rakastavat kodit.

Keskustelin yhden tarhan työntekijän kanssa, ja hän kirosi alimpaan helvettiin alueelle tulleet wannabe-rikolliset, jotka ovat huumeilla ja steroideilla pumpanneet liikuttavan pienen egonsa kuumailmapallon kokoiseksi. Tällaiset antisankarit kuulemma tunnistaa kolmesta asiasta. Alla on aina hulppea auto, paukkurautoja on joka lähtöön, ja imagon suojakilveksi on hankittu vielä jokin hurjamaineinen koira. Mutta siinä vaiheessa kun pieleen menneiden bisnesten takia maa alkaa polttaa merkkitossujen alla, he loikkivat kuin puput piiloihinsa ja jättävät koiransa heitteille. Siksi näissä tarhoissa on paljon rotuja, jotka tunnetaan taistelu- ja suojeluskoirina ja joita on hankittu vartijoiksi tai sitten ihan vaan sairaiksi leluiksi alleviivaamaan rikollista elämäntapaa.

Tarhojen ja viranomaisten aktiivisesta toiminnasta huolimatta näen päivittäin vapaita koiria, jotka ovat joko yksinäisiä kulkureita tai ainakin ihmiskulkureiden rinnalla kulkijoita. Jonkun niistä täytyy olla eräänlainen koiramaailman Casanova ja rodultaan saksanpaimenkoira, sillä lähellämme asuu kolme koiraa, joiden todennäköinen isä on erittäin väkevillä geeneillä varusteltu sakemanni.

Ensimmäinen tämän himoastujan jälkeläinen on tehty todennäköisesti kultaisennoutajan kanssa, koska tällä vuhvulla on kultsun läppäkorvat ja säkäkorkeudeltaan se on noutajan kokoinen, mutta sen turkki on väritykseltään ja karvalaadultaan suoraan isältään kopioitu ja pääkin varastettu korvia lukuun ottamatta saksanpaimenkoirien tuotantohihnalta. Näen tuon koiran ainakin kerran viikossa, ja joka kerta olen näkevinäni sen päällä ajatuskuplan, jossa lukee: "Vittu, eikö näitä korvia oikeasti saa pystyyn?"

Toinen tämän kantauroksen jälkeläisistä on puolestaan saatettu maailmaan ison snautserin kanssa. Siinä rutsauksessa on sentään säkäkorkeudet poimittu suunnilleen samasta mittatilaustaulukosta, mutta jälleen kerran isän geenit ovat sulattaneet suurimman osan äidin ulkoisista perintötekijöistä lukuun ottamatta markiisin kokoisia kulmakarvoja ja mursumaisia viiksiä. Kukin voi piirtää mieleensä kuvan hurtasta, jolla on sakemannin väritys ja pitkäkuonoinen kallo, johon on tällättynä tuuheat kulmakarvat ja Stalin-viikset. Koira on luultavasti maailman rakastettavin epeli, mutta ulkonäössä on jotain, johon ei meinaa millään tottua, vaikka olen tuonkin turren kohdannut jo kymmeniä kertoja.
Kaikkein koomisin sekasikiö on tämän saksalaisen panokoneen ja mäyräkoiran cocktail. Myönnän monesti miettineeni, miten jälkeläinen on edes saatu pantua alulle, koska roduilla on korkeudessa eroa melkein 40 senttiä. Tämä luontokappale on aavistuksen mäyräkoiraa korkeampi, mutta vartalonmalli myötäilee klassista mäyristä lyhyine jalkoineen ja nakkimakkaramaisine vartaloineen. Mutta kun sellaisen karvapatukan takapäähän torpataan sussarin häntä ja kaulaan kiinnitetään pystykorvainen saksanpaimenkoiran pää, niin ollaan todella lähellä sketsihahmokisan murskavoittajaa. Lapseni ovat aivan hullaantuneita tuohon molemmista päistä isänsä tuunaamaan pötkilöön ja ottaisivat sen koska tahansa meille koiraksi. Periaatteessa hän on tervetullut taloomme, sillä minulla on hänelle jo nimikin valmiina. Hän olisi meidän Braatvurstimme.

Jos haluat kuulla miltä tämä kuullostaa lukemanani, niin painele nuoltasi tähän.

08.06.2018

Blogit:
15.09.2018  Serena, räjähtävällä ässällä
12.09.2018  Mikä lentäen menee
06.09.2018  Suudelmin suljetut korvat
24.08.2018  Hulluna sujuvaan suomeen
10.08.2018  Pukataanko lisää soijaa?
01.08.2018  #HELLSINKI2018
14.07.2018  Paha mennä sanomaan monikossa
01.07.2018  Hei, mekin vilkutetaan
23.06.2018  Hyvä kuulo on parasta huumetta
20.06.2018  Parts Unknown - Kohti tuntematonta
08.06.2018  Tähän on nyt jokin rotu haudattuna
01.06.2018  Rahalla saa ja hevosella pääsee
27.05.2018  Prinssi Juhan salainen morsian
20.05.2018  Älä tule tiukka tukisukka
01.05.2018  Wake Me Up!
19.04.2018  Ken kuseen kurkottaa
 
© Diktaattori 2019
Diktaattori on myös Instagramissa

Sun Sun Sun Sun