OSTETUIMMAT

Kaunokirjallisuuden karvakuonot
Juha&Tuomas Vuorinen&Kyrö
Nyt ennakkomyynnissä!

12,00 €

Buenos días kirvesvartta
Juha Vuorinen
Vuorisen uutuus vuosimallia 2018!

10,00 €

  

Blogit »

Parts Unknown - Kohti tuntematonta

Pelkään olevani suistumassa raiteiltani, joiden piti johdattaa minut sellaiseen maailmaan, jossa ulospäin näytetyt tunteet kuvailisivat todellista eivätkä sellaista olotilaa, jollaisen näyttämisen toivotaan vaikuttavan itsen kannalta hyödyllisimmältä. En nimittäin enää oikein tiedä, mikä on kivitettyä totta ja mikä feikkiä fantasiaa. 

Pori Jazzin toimitusjohtajaksi nimitettiin Aki Ruotsala, jonka menneisyydestä ja haastatteluista paljastui puoli, joka monien mielestä pötkähti suoraan sieltä takapuolesta. No, jos vakavalla naamalla sanoo, ettei homoja ole olemassa, on vain homoutta, niin sipaiseehan se yhtä läheltä totuutta kuin ettei olisi olemassa seksuaalisuutta, olisi vain seksiä. Toki joissakin heterosuhteissa tämäkin ihme on kuulemma koettu. Minua vihlaisi enemmänkin, kun Ruotsala rinnasti homoseksuaalisuuden huumeidenkäyttöön ja vetosi siihen että uskoon tulon kautta moni on päässyt eroon kamasta. Näillä tiedonmurusilla uskallankin paneroida ei päivääkään virassa ollutta ex-jatsijohtajaa ja sanoa, että loppupeleissä ei ole suurtakaan merkitystä sillä onko uskoon tultu vai Uskoon tultu, sillä molemmista seuraa taatusti taivaallinen olo.

Eheytymistä käsitelleen jatsijohtajan lausunnon kiirittyä verkkoon alkoi vimmainen keskustelu, jota käytiin raivonkiillon sumentamin silmin. Liekö muuten saatanallista sattumaa, että Pori Jazz 66 ry:n hallitus irtisanoi Ruotsalan 6.6. Melkoinen määrä kuutosia yhdelle kiirastuuliselle päivälle.

Se seisauttavin someilmiö rävähti silmille kuitenkin vasta kaksi päivää myöhemmin, kun alkoi levitä sydämet särkevä breaking news, että amerikkalaiskokki Anthony Bourdain oli hirttäytynyt. Minulla sen sijaan hirtti kiinni ihmisten ristiriitainen käytös. Kumpi lyhyessä ajassa samoilta ihmisiltä näkemäni tyystin erilainen reaktio oli aito? Ne, jotka vielä kaksi päivää aiemmin olivat valmiita ripustamaan kiihkouskovaisen johtajan Kirjurinluodolle vievän sillan kaiteeseen, latoivat nyt somea täyteen murtuneilla sydämillä ja valuvilla emojikyynelillä. Ihmettelin tätä sotilastakinkääntöä oikein ääneen, mihin nuorempi tyttäreni huomautti, että on aivan normaalia kokea tunteita äärilaidasta toiseen. En minäkään sitä kiistänyt, sillä olenhan elävä esimerkki ihmisestä, joka suihkii tunteiden ääripäissä, mutta pointtini olikin myötätunnossa. Jos kykenee somessa sanoilla hakkaamaan kuin tarkkailuluokan oppilas harpilla pulpetinkantta jotain uskovaista hänen vakaumuksellisista homokommenteistaan, niin mistä ihmeestä se sama tyyppi kahdessa yössä kaivaa niin uskottavaa empatiaa, että voisin uskoa hänen olevan aidosti liikuttunut jonkun hänelle ventovieraan julkkiskokin kuolemasta. Jokin näissä ääripäissä ei täsmännyt, ja tietenkin toivon, että jos se todellinen minä onkin krokotiili, joka aina leimakirveen kilahtaessa haluaa alkaa repiä saalista palasiksi, ei sopivan surun osuessa kohdalle alkaisi ainakaan itkeä tihrustaa, koska nekin ovat lopulta vain krokotiilin kyyneliä.

Mutta osataan sitä muuallakin. Anthony Bourdain postasi viimeisenä Instagram-päivityksenään kuvan läskikimpaleista, makkaroista ja rasvaisesta pihvistä lautasellaan ja kirjoitti sen kylkeen tyylilleen ominaisesti: Kevyt lounas. Nimimerkki @notrust77 oli kommentoinut tätä kuvaa neljä päivää ennen Bourdainin menehtymistä näin: "Tuollainen paska vielä tappaa sinut." Heti kokin kuoleman jälkeen @notrust77:n kannanoton perään ilmestyi luonnollisesti melkoinen ketju kommentteja, joista puhuttelevin oli tämä: "Voisitko alkaa kommentoida myös minun kuviani."

20.06.2018

Blogit:
15.09.2018  Serena, räjähtävällä ässällä
12.09.2018  Mikä lentäen menee
06.09.2018  Suudelmin suljetut korvat
24.08.2018  Hulluna sujuvaan suomeen
10.08.2018  Pukataanko lisää soijaa?
01.08.2018  #HELLSINKI2018
14.07.2018  Paha mennä sanomaan monikossa
01.07.2018  Hei, mekin vilkutetaan
23.06.2018  Hyvä kuulo on parasta huumetta
20.06.2018  Parts Unknown - Kohti tuntematonta
08.06.2018  Tähän on nyt jokin rotu haudattuna
01.06.2018  Rahalla saa ja hevosella pääsee
27.05.2018  Prinssi Juhan salainen morsian
20.05.2018  Älä tule tiukka tukisukka
01.05.2018  Wake Me Up!
19.04.2018  Ken kuseen kurkottaa
 
© Diktaattori 2019
Diktaattori on myös Instagramissa

Sun Sun Sun Sun