OSTETUIMMAT

Buenos días kirvesvartta
Juha Vuorinen
Vuorisen uutuus vuosimallia 2018!

10,00 €

El Dictador
23,50 €

  

Suudelmin suljetut korvat

Huomenna lentoputki taas kutsuu ja lehahdamme aloittamaan jo kuudennen kouluvuoden ulkomailla. Tällä kertaa matkaeväänä on hiven haikeuttakin, sillä tämä lienee viimeinen kerta, kun matkaamme käynnistämään sitä ehjällä viisikolla. Nuorempi tyttäreni nimittäin päästelee päättelemään viimeistä kouluvuottaan. Sen seurauksena minä, joka osaan kaivaa kaikesta ja kaiken aikaa stressinaiheita, olen alkanut murehtia, mikä olisi viisain veto jatkoa ajatellen. Antaako pikkuveljien edelleenkin takoa päänsä täyteen tietoa kansainvälisessä ahjossa, vai palatako vuoden kuluttua Suomeen, missä kuopuksemmekin voisi kokeilla eräänlaista maahanmuuttajan elämää? Hän ei nimittäin ymmärrettävistä syistä osaa kunnolla kirjoittaa eikä lukea suomea. Puhua hän kyllä osaa, välillä liiankin liukkaasti.

Voin jo näillä näytöillä myöntää, että jokainen lapseni on viisaampi kuin isänsä heidän ikäisenään. Esimerkiksi vanhempi poikani onnistui tiristämään liikutuksen tipat silmiini, kun hän alkoi ääneen pohtia, mikä olisi hänelle järkevin valinta. Jos hän ajattelisi puhtaasti lapsuutensa kannalta, hänen kannattaisi palata Suomeen ja elää tutussa ja kavereidensa miinoittamassa ympäristössä, mutta tulevaisuutta ajatellen hänen kannattaisi ehdottomasti satsata kansainvälisyyteen, koska sen jälkeen hän voisi käytännössä tehdä missä ja melkein mitä tahansa. Aikansa pohdittuaan hän totesi: "Isi, mä olen muutaman vuoden kuluttua täysi-ikäinen. Eiköhän mun vaan kannattaisi keskittyä siihen kansainvälisyyteen." Olin pakahtua ylpeydestä, vaikka tuo vastaus rouhaisikin syvältä sieltä, missä miehet tapaavat pullotuttaa lompakkotaskuaan.

Suomen kielellä ikäni töitä tehneenä ja sillä jo jonkinlaisen aseman saavuttaneena itsekkäin vaihtoehtoni olisi kerätä kimpsut ja ainakin osa kampsuista ja palata kotimaahan käärimään hihoja. Tarttua espanjalaisen toron sijaan ihan suomalaista kantasonnia sarvista ja alkaa tosissaan vääntää kansalle viihdettä. Voisin toki hyväksikäyttää ulkomailla elettyjä vuosia ja ammentaa niistä jos jonkinlaista auringon kärventämää tarinaa, mutta totta puhuen uskon, että suomalaisen syvintä koskettaa kuitenkin eniten sellainen härmäläisen koreilematon komiikka. Eikä sen tarvitse edes olla viljeltyä huumoria vaan sitä, joka rehottaa villinä ympärillämme. Tehdä vähän kuten Elias Lönnrot aikanaan ja vain keräillä sieltä täältä mehukkaimpia tarinoita. Kuinka moni esimerkiksi tietää, miten syntyi Katri Helenan Ei kauniimpaa -laulu? Jukka Kuoppamäki kirjoitti sen lentokoneessa oksennuspussin kylkeen. Että ei se perimätieto sen kauniimpaa aina ole. Tai kun kerroin pojalleni olleeni nuorena miehenä psykologisessa testissä, jossa minulta kysyttiin, onko minulla tapana repiä kärpäsiltä siipiä, niin poikani kysyi: "No, mitä sä vastasit?"

Tuohon testiin liittyy toinenkin väkevä muisto, sillä menin siihen suoraan Ruotsin-risteilyltä, jossa olin edellisenä yönä kuullut mielikuvitustani ihanalla tavalla ravinneen keskustelun. Olin jo nukkumassa hytissä, kun matkaseuralaiseni kömpi leidilöytönsä kanssa kajuuttaamme. Tovin vaatteiden kahistelun ja pötkölleen heittäytymisen jälkeen säkkipimeästä alakerran punkasta kuului kaverini kähisevä kysymys. "Haluaisit sä antaa sille pusun?" Hetken hiljaisuuden jälkeen hytissä kajahti karvatkin pystyyn nostaneella naisen äänellä: "Mille vitun sille?"

TÄSTÄ löytyy kuunneltava versio samasta tekstistä.

06.09.2018

Aiemmin ilmestyneet:
15.09.2018Ilo uutisia Serena, räjähtävällä ässällä
12.09.2018Ilo uutisia Mikä lentäen menee
06.09.2018Ilo uutisia Suudelmin suljetut korvat
24.08.2018Ilo uutisia Hulluna sujuvaan suomeen
10.08.2018Ilo uutisia Pukataanko lisää soijaa?
01.08.2018Ilo uutisia #HELLSINKI2018
14.07.2018Ilo uutisia Paha mennä sanomaan monikossa
01.07.2018Ilo uutisia Hei, mekin vilkutetaan
23.06.2018Ilo uutisia Hyvä kuulo on parasta huumetta
20.06.2018Ilo uutisia Parts Unknown - Kohti tuntematonta
08.06.2018Ilo uutisia Tähän on nyt jokin rotu haudattuna
01.06.2018Ilo uutisia Rahalla saa ja hevosella pääsee
27.05.2018Ilo uutisia Prinssi Juhan salainen morsian
20.05.2018Ilo uutisia Älä tule tiukka tukisukka
01.05.2018Ilo uutisia Wake Me Up!
19.04.2018Ilo uutisia Ken kuseen kurkottaa
»Lisää uutisia arkistossa

 
© Diktaattori 2018
Diktaattori on myös Instagramissa

Sun Sun Sun Sun