OSTETUIMMAT

Kaunokirjallisuuden karvakuonot
Juha&Tuomas Vuorinen&Kyrö
Nyt ennakkomyynnissä!

12,00 €

Buenos días kirvesvartta
Juha Vuorinen
Vuorisen uutuus vuosimallia 2018!

10,00 €

  

Prinssi Juhan salainen morsian

Heräsin viime lauantaina suunnattomaan yksinäisyyteen. Sydämeni valitulle vierestäni varattu makuupaikka oli sentään vielä aavistuksen lämmin ja kahdella pienellä kuopalla juuri siitä kohtaa, missä kaiken mielenkiintoni jo neljännesvuosisadan ajan varastaneet kaksi pyöreää pakaraa olivat levänneet. Peppu oli siirtynyt alakerran sohvalle, sillä BBC jauhoi jo aamusta ennakkolähetystä prinssi Harryn ja Meghan Marklen häistä, eikä minun auttanut kuin hyväksyä hyytävä tosiasia. En katsoisi tenniksen klassikkovälierää Rafael Nadalin ja Novak Djokovicin välillä, enkä edes puolella silmällä vilkaisisi, miten Suomen Tanskasta helvettiin potkinut Sveitsi pärjäisi Kanadan ammattilaisjoukkueelle jääkiekon MM-välierässä, vaan tuijottaisin aamusta iltaan eri brittikanavilta, miten yhdellä aamenella amerikkalaisesta näyttelijättärestä siunaantuisi Sussexin herttuatar. Siis ilman kahta u-kirjainta.

Putous-sarjassa oli aikanaan Aku Hirviniemen esittämä Samppa Linna -hahmo, jonka hokema oli "mielenvikaista". Oma oloni alkoi olla kuin Samppa Windsorin linnalla, sillä juuri ennen varsinaisen häälähetyksen alkamista rouva pomppasi kuin tissimissi hävyttömästä hääkakusta ja ilmoitti, että hänen pitää kiiruhtaa jumppatunnille, ja yhtäkkiä olin yksinäni sohvalla seuraamassa kuninkaallisia häitä. Minulla olisi ollut tuhannen punnan paikka vaihtaa kanavaa ja alkaa katsella rakastamaani tennistä, mutta hyydyinkin seuraamaan näytelmää, jossa oli muutama tulinen tippa nykyaikaa ja ankkalammellinen ikivanhoillisia etikettejä. Siis vähän kuin juuri oikein valmistettu Bloody Mary, joka tarinan mukaan on kehitetty pariisilaisessa Harry’s New York Barissa ja jonka nimen sanotaan olevan peräisin Englannin kuningatar Maria I:ltä. Melkoinen määrä teemaan sopivia sattumia samassa päihdyttävässä tomaattiliemessä.

Häätilaisuuden maukkainta antia tarjoili puhujapönttöön kavunnut Yhdysvaltain episkopaalisen kirkon johtaja Michael Curry, joka pauhasi sellaisen puheen, että kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip taatusti tarkisti kirkosta päästyään, onko hänen kuulokojeensa mennyt rikki vai onko hänen kuulonsa oikeasti palannut. Curryn tulinen esiintyminen oli sellaista tabascoa monarkkien jäykkiin häämenoihin, että oksat pois liian rutsaavasta sukupuusta.

Brittikanavat olivat tehneet taustatyönsä huolella, joten sain kuulla melkoisen litanian, mistä kaikesta herttuatar Meghan joutuu luopumaan ottaessaan vastaan kuninkaallisen linnatuomionsa. Enää ei räpsittäisi selfieitä eikä kaverikuvia. Yksinään liikkuminen olisi mahdollista enää korkeintaan korkeiden muurien suojissa. Sosiaalinen media pitäisi panna kokonaan säppiin lukuun ottamatta perheen yhteistä Kensington Royal -tiliä. Kynsilakan tulisi olla mieluiten samaa sävyä kynsilakanpoistoaineen kanssa, tai jos väreillä lähdetään kynsimään, niin ainakin sen pitää olla sävy sävyyn vaatteiden kanssa. Reittä ei enää esiteltäisi kuin omalle prinssille privaateissa tiloissa, eikä nimmareita saisi raapustaa kuin virallisiin papereihin ja silloinkin tiukan valvonnan alla.

Mutta yksi sääntölistan kohta sai leukani lisäksi minutkin tipahtamaan sohvalta. Tajusin tietämättäni olevani naimisissa oikean prinsessan kanssa, sillä aivan kuten anoppini, myös kuningatar Elisabet II ilmoittaa kaikissa kemuissa kuninkaalliselle perheelleen, milloin juhlat ovat ohi ja on tullut aika seurata hänen majesteetillisissa jalanjäljissään yöpuulle.

27.05.2018

Aiemmin ilmestyneet:
15.09.2018Ilo uutisia Serena, räjähtävällä ässällä
12.09.2018Ilo uutisia Mikä lentäen menee
06.09.2018Ilo uutisia Suudelmin suljetut korvat
24.08.2018Ilo uutisia Hulluna sujuvaan suomeen
10.08.2018Ilo uutisia Pukataanko lisää soijaa?
01.08.2018Ilo uutisia #HELLSINKI2018
14.07.2018Ilo uutisia Paha mennä sanomaan monikossa
01.07.2018Ilo uutisia Hei, mekin vilkutetaan
23.06.2018Ilo uutisia Hyvä kuulo on parasta huumetta
20.06.2018Ilo uutisia Parts Unknown - Kohti tuntematonta
08.06.2018Ilo uutisia Tähän on nyt jokin rotu haudattuna
01.06.2018Ilo uutisia Rahalla saa ja hevosella pääsee
27.05.2018Ilo uutisia Prinssi Juhan salainen morsian
20.05.2018Ilo uutisia Älä tule tiukka tukisukka
01.05.2018Ilo uutisia Wake Me Up!
19.04.2018Ilo uutisia Ken kuseen kurkottaa
»Lisää uutisia arkistossa

 
© Diktaattori 2019
Diktaattori on myös Instagramissa

Sun Sun Sun Sun