OSTETUIMMAT

Kaunokirjallisuuden karvakuonot
Juha&Tuomas Vuorinen&Kyrö
Nyt ennakkomyynnissä!

12,00 €

Buenos días kirvesvartta
Juha Vuorinen
Vuorisen uutuus vuosimallia 2018!

10,00 €

  

Hyvä kuulo on parasta huumetta

Kun maljamme Maltasta alkoi täyttyä keväällä 2015, meillä oli mielessä muutama järkevältä kuulostava jatko-opiskeluvaihtoehto. Vahvimmilla olivat aivan ihana maalaiskoulu Etelä-Englannissa sekä kansainvälinen koulu Kanarialla. Ensimmäinen polku katkesi kohtuuttoman kalliisiin kuluihin. Vielä tuossa vaiheessa kukaan ei ollut nähnyt edes painajaisia brexitistä, ja silloinen punnan kurssi antoi eurolle 1,4 pelkokertoimen, kun se nyt on hieman päälle 1,1. Noilla kertoimilla opintomatka olisi siis ollut suomalaiselle veronmaksajalle melko tyyris paukku. Kanarian koulu taas paljastui pian silkaksi kusetukseksi, mutta kuten olen yleensä ongelmien osuessa reitille tavannut tehdä, tartuin nytkin kohtalon ohjaksiin ja annoin sille vielä vähän raippaa matkaevääksi ja kulkeuduin juuri sinne, minne minun kuuluikin päätyä. Tuolloin reitti kulki Maltalta katsottuna jyrkästi länteen, ja lopulta molskahdimme Espanjan alapäähän.

Kertoessamme maltalaisille tutuillemme tulevasta koulukohteestamme Etelä-Espanjassa saimme kohdata merkillisiä reaktioita. Andalusia olisi kuulemma likainen, täynnä rikollisia ja suoraan sanottuna ruma paikka verrattuna Maltaan. Näin jälkikäteen olen päätellyt, että syynä tuomitseville kommenteille oli heidän huolensa siitä, että Välimerelle haikailevat turistit valitsevat Maltan sijaan turvallisemman, kauniimman ja puhtaamman lomakohteen. Tosin tuolloin ei Maltalla ollut vielä tapettu autopommilla korruptoitunutta virkakoneistoa kritisoinutta toimittajaa, ja meni vielä kolme vuotta, ennen kuin maassa, jossa tapahtuu väkilukuun nähden kammottavan paljon kuolemaan johtaneita auto-onnettomuuksia, alettiin harkita nopeustutkien hankkimista poliisille. Kolmen kouluikäisen lapsen vanhempina toki myös huolestuimme, kun kuulimme Marbellassa asuneelta maltalaiselta personal trainerilta, että hänen oli pakko muuttaa takaisin Maltalle, koska hän ei halunnut lapsestaan narkomaania eikä halunnut itse joutua ryöstetyksi ja raiskatuksi kaupan parkkihallissa, kuten oli kuulemma tapahtunut ainakin kolmesti hänen lyhyen Espanjassa elonsa aikana. Myönnän miettineeni, mihin helvetin ghettoon olin oikein perhettäni raahaamassa.

Nyt kolmen vuoden omakohtaisella kokemuksella voin taata, että lähetän sirkeän vaimoni turvallisemmin mielin paikalliseen parkkihalliin kuin pyydän häntä kävelemään läpi Helsingin rautatieaseman keskellä kirkasta päivää. Puhumattakaan maltalaisesta parkkihallista. Tämä on myös loistava paikka ehkäisevälle huumetyölle, sillä vähän aikaa sitten täällä sattui seuraavanlainen tapahtumasarja:
Joukko täällä vaikuttavia espanjalaisia ja marokkolaisia huumerikollisia oli saanut kuningasidean vetää meksikolaiselta kartellilta hieman kamaa välistä. Joku välistävetäjistä omisti ravintolan ja kuntosalin, jotka eräänä yönä paloivat kuin jätkänkynttilät Lapissa sijaitsevan hiihtokeskuksen portinpielessä. Silloin kaksi viidestä konnakokelaasta päätti pyyhkiä Espanjan savut nokisista tamineistaan ja karkasi kiireesti Dubaihin. Kaksi päivää myöhemmin tuli tieto, että molemmat olivat kuolleet Dubaissa "auto-onnettomuudessa". Seuraava uutinen kertoi kolmannesta miehestä, joka oli ollut kirkon edessä autossaan odottamassa toista tytärtään, kun hänen viereensä oli ilmestynyt moottoripyörä, jonka selästä häntä oli ammuttu kolmesti päähän. Uhrin vieressä oli ollut hänen vaimonsa pieni tytär sylissään ja takapenkillä perheen pieni poika. Yksi paikallinen kaverini tietää vielä kaksi elossa olevaa karkulaista, ja hänen kommenttinsa heidän tulevaisuudestaan oli paljonpuhuva. "Heidät poimitaan yksi kerrallaan kuin marjat pensaasta."

En keksi muuta selitystä kuin että myös sen maltalaisen jumpparin oli täytynyt sekaantua jollain tavalla huumeisiin, sillä huumerikollisille Etelä-Espanja on karu paikka. Tavallisena tallaajana täällä voi kyllä elellä kuin Ellun kana, kunhan ei piilottele perseessään mitään munia merkillisempiä asioita.

(Kun luit tänne loppuun asti, niin paljastan salaisuuden. Uutuuttani lukuun ottamatta koko tuotantoni on nyt tyrkyllä puoleen hintaan ja ilman toimituskuluja. Tästä linkistä luiskahdat kaupan puolelle.)

23.06.2018

Aiemmin ilmestyneet:
15.09.2018Ilo uutisia Serena, räjähtävällä ässällä
12.09.2018Ilo uutisia Mikä lentäen menee
06.09.2018Ilo uutisia Suudelmin suljetut korvat
24.08.2018Ilo uutisia Hulluna sujuvaan suomeen
10.08.2018Ilo uutisia Pukataanko lisää soijaa?
01.08.2018Ilo uutisia #HELLSINKI2018
14.07.2018Ilo uutisia Paha mennä sanomaan monikossa
01.07.2018Ilo uutisia Hei, mekin vilkutetaan
23.06.2018Ilo uutisia Hyvä kuulo on parasta huumetta
20.06.2018Ilo uutisia Parts Unknown - Kohti tuntematonta
08.06.2018Ilo uutisia Tähän on nyt jokin rotu haudattuna
01.06.2018Ilo uutisia Rahalla saa ja hevosella pääsee
27.05.2018Ilo uutisia Prinssi Juhan salainen morsian
20.05.2018Ilo uutisia Älä tule tiukka tukisukka
01.05.2018Ilo uutisia Wake Me Up!
19.04.2018Ilo uutisia Ken kuseen kurkottaa
»Lisää uutisia arkistossa

 
© Diktaattori 2019
Diktaattori on myös Instagramissa

Sun Sun Sun Sun