OSTETUIMMAT

Kaunokirjallisuuden karvakuonot
Juha&Tuomas Vuorinen&Kyrö
Nyt ennakkomyynnissä!

12,00 €

Buenos días kirvesvartta
Juha Vuorinen
Vuorisen uutuus vuosimallia 2018!

10,00 €

  

Hei, mekin vilkutetaan

Lapseni toteavat vähän väliä, että luonteeni istuu saumattomammin Espanjaan kuin Suomeen. Selvimmin se näkyy kuulemma liikennekäyttäytymisessäni. Espanjassa nimittäin torvi ei ole se, joka sitä käyttää, vaan täällä se on mitä mainioin merkinantolaite. Olen monta kertaa säästänyt otsani lisäksi myös autoni rypyiltä, kun olen parkkipaikalta peruuttaessani ottanut fyysisen töötin sijaan kuuluvan töötin vakavasti, sillä edes minä en ole niin tyhmä että haluaisin kokea, miltä tuntuu kun kohta Juhaa sattuu perseeseen. Olen mielestäni kehittynyt koko ajan paremmaksi torvensoittajaksi, mutta edelleenkin olen aivan amatööri paikallisten tööttimestarien rinnalla. Ymmärtääkseni lapseni eivät kuitenkaan ihaile torvensoittotaitojani vaan pikemminkin häpeävät kiihkeyttäni. Minusta nimittäin kuoriutuu hetkessä toisten koskemattomuudesta piittaamaton villi-ihminen, jos joku vaarantaa törttöilyllään muiden ihmisten turvallisuuden.

Saatuani jälleen kerran autossa sylkeä roiskuvan raivokohtauksen kuskille, joka huitaisi koko letkan ohi ja lopuksi vielä liikennevaloista punaisena hohtavan risteyksen yli, päädyin pitämään perheelleni puolustuspuheen. Nuorempana olin ollut paljon hullumpi. Poikani halusivat välittömästi kuulla jonkin konkreettisen esimerkin, ja vaikka vaimoni kuinka esteli, päätin valaista pimeämpää puoltani. Puolisoni mieliksi kääräisin sen sentään sadun muotoon.

Olipa kerran setä, jolla oli todennäköisesti kaksi ongelmaa. Alkoholi ja parisuhde, joista jälkimmäistä hän yritti hoivata ensimmäisellä sillä seurauksella, että hänen täytyi hyvittää myös hoitomuotonsa seurauksia todennäköiselle tulevalle ex-vaimolleen. Yksi keino oli kuskata vaimoketta viikonloppuisin isoihin kauppakeskuksiin. Koska lauantai-iltapäivisin kaikki parkkihallin ruudut ovat viimeistä viivaa myöten täynnä, myös eräs aloitteleva kirjailija oli joutunut sahaamaan kauppakeskuksen parkkihallia päästä päähän löytääkseen vapaan ruudun. Lopulta kirjailija näki vanhemman pariskunnan pakkaamassa muhkeita kantamuksiaan autonsa takakonttiin. Hän vinksautti huojentuneena vilkun päälle ja jäi odottamaan ruudun vapautumista. Pahaksi onneksi kirjailijan perään imeytyi se moniongelmainen setä, joka kenties krapulaseksin toivossa oli suostunut tuomaan akkansa ostoksille silläkin uhalla, että puhaltaisi vielä edellisillan höyryillä korttinsa kuivumaan. Sen sijaan, että olisi vain nätisti ohittanut kirjailijan auton, hän alkoikin nojata torveensa ja vilkutella pitkiä valoja päälle ja pois. Kirjailija kuunteli ja katseli aikansa hallissa leimuavaa ääni- ja valoshow’ta ja yritti huitoa ikkunasta, että aja vain ohitseni, minä odotan kohta vanhuksilta vapautuvaa paikkaa, mutta mikään ei tehonnut kiehumispisteessä olevaan vanhan viinan polttokoneeseen.

Kirjailijassa oli yksi valuvika. Hänen iskunvaimentimensa kesti kuin trampoliini vaikka villiä kakaralaumaa, mutta jos joku erehtyi polkaisemaan sen kunnolla pohjaan, se myös pysyi pohjassa. Kirjailijan vaimo tunsi miehensä niin hyvin, että nähdessään tämän kasvojen värjäytyvän varoituskolmion punaisiksi hän alkoi rukoilla miestään pysymään autossa. Mutta juhlat olivat ohi. Tuo suurin pudottaja -kokelas oli tullut pomppimaan väärän lyyrikon trampoliinille. Kirjailija nousi autostaan, asteli takana olevan vilkkuauton luo, repäisi oven auki ja tarrasi kiinni monitoimivipuun, jolla säädellään pitkiä ja lyhyitä ajovaloja sekä ohjaillaan vilkkujen suuntaa. Sitten kuului kaksi naksahdusta. Yksi kirjailijan päästä ja toinen vivusta, josta oli ohjauspyörän juuressa jäljellä enää sellainen sentin pituinen nysä. Sen pituinen se.

Ps. Tämä ei liity millään tavalla edellä olevaan tarinaan, vaan tässä on alennuslinkki koko Vuorisen tuotantoon. Yhtä kirjaa lukuun ottamatta kaikki Vuoriset ovat tyrkyllä verkkokaupan asiakkaille puoleen hintaan ja ilman toimituskuluja!

01.07.2018

Aiemmin ilmestyneet:
15.09.2018Ilo uutisia Serena, räjähtävällä ässällä
12.09.2018Ilo uutisia Mikä lentäen menee
06.09.2018Ilo uutisia Suudelmin suljetut korvat
24.08.2018Ilo uutisia Hulluna sujuvaan suomeen
10.08.2018Ilo uutisia Pukataanko lisää soijaa?
01.08.2018Ilo uutisia #HELLSINKI2018
14.07.2018Ilo uutisia Paha mennä sanomaan monikossa
01.07.2018Ilo uutisia Hei, mekin vilkutetaan
23.06.2018Ilo uutisia Hyvä kuulo on parasta huumetta
20.06.2018Ilo uutisia Parts Unknown - Kohti tuntematonta
08.06.2018Ilo uutisia Tähän on nyt jokin rotu haudattuna
01.06.2018Ilo uutisia Rahalla saa ja hevosella pääsee
27.05.2018Ilo uutisia Prinssi Juhan salainen morsian
20.05.2018Ilo uutisia Älä tule tiukka tukisukka
01.05.2018Ilo uutisia Wake Me Up!
19.04.2018Ilo uutisia Ken kuseen kurkottaa
»Lisää uutisia arkistossa

 
© Diktaattori 2019
Diktaattori on myös Instagramissa

Sun Sun Sun Sun